Косов велепоседнички дом

Косов велепоседнички дом — дворец се наоѓа во близина на градот Јесенице, Словенија. Објектот бил изграден во 16 век. Денеска е музеј[1][2].

Косова велепоседнички дом
Kosova graščina
Поглед кон музејот
Карта
Општи податоци
ГрадЈесенице
ЗемјаСловенија

Наводи

уреди