Корисник:Brainmachine/песок2

Избраната содржина го претставува најдоброто што Википедија на македонски јазик има да го понуди. Ова се статиите кои ги прикажуваат најдобрите заеднички соработки на нашата заедница, трудот кој го движи овој проект напред. Сета избрана содржина оди низ процес на прегледување за да се осигураме дека може да послужи како стандард за нашите крајни цели. Мала бронзена ѕвезда (Ѕвездата за избрана содржина) се појавува во горниот десен агол на страницата чија содржина е избрана.

Оваа страница дава врски до избраните содржини на Википедија и ги сортира во неколку групи според нивната тема. Во моментов има 334 избрани статии на Википедија на македонски јазик.

СодржинаУреди

Бизнис и економија  • Биологија  • Војна  • Географија  • Здравје и медицина  • Инженерство и технологија  • Информатика  • Историја  • Јазик и лингвистика  • Култура и општество  • Литература и театар  • Математика  • Музика  • Образование  • Политика и владеење  • Право  • Религија, мистицизам и митологија  • Спорт и рекреација  • Транспорт  • Уметност и архитектура  • Физика и астрономија  • Философија  • Хемија  • Храна и пијалаци


Бизнис и економијаУреди

БиологијаУреди

Тигар Јавански носорог Јагуар

ВојнаУреди

Ал-Каеда Бесланска заложничка криза Воен конфликт во Македонија, 2001

ГеографијаУреди

Њујорк (сојузна држава) Алабама Алзас Берлин Битола Боливија Боцвана Братислава Будимпешта Бутан Виена Географија на Индија Германија Големите географски откритија

Здравје и медицинаУреди

Бременост

Инженерство и технологијаУреди

ИнформатикаУреди

ИсторијаУреди

Јане Сандански Џингис Хан Јустинијан I Анастасија Николаевна Романова Аугусто Пиноче Внатрешна македонска револуционерна организација (Автономистичка) Гај Јулиј Цезар Гијом Тирски Гладијатор

Јазик и лингвистикаУреди

Англиски јазик Арамејски јазик

Култура и општествоУреди

Џалалудин Руми Ацтеки Боја

Литература и театарУреди

Џејн Остин Бен Џонсон Боре Ангеловски Вилијам Блејк Вилијам Шекспир

МатематикаУреди

Бинарен броен систем

МузикаУреди

Dream Theater  •

Rated R 

Born This Way (песна) Hold It Against Me If I Were a Boy Pearl Jam Rated R Telephone (песна) Tik Tok Аврил Лавињ Гитара

ОбразованиеУреди

Политика и владеењеУреди

Јосип Броз - Тито


ПравоУреди

Религија, мистицизам и митологијаУреди

Џамија Џозеф Кембел Базилика на Светиот Гроб Базилика Свети Петар

Спорт и рекреацијаУреди

Гимнастика

ТранспортУреди

Галија (брод)

Уметност и архитектураУреди

Бурџ Калифа Вестминстерска палата

Физика и астрономијаУреди

Ѕвезда  • Ѕвездена еволуција

ФилософијаУреди

ХемијаУреди

Вода

Храна и пијалациУреди

Чај