Здраво. Јас се викам Славјански патриот, и јас сум од Волгоград, Руска Федерација. Јас сум многу заинтересиран во македонскиот јазик и во славистика.

ruРусскийродной язык этого участника.
en-5 This user is able to contribute with a professional level of English.
mk-1Корисникот почетнички зборува македонски.
bg-1 Този потребител има начални познания по български език.
uk-1 Користувач може робити внесок українською мовою на початковому рівні.
hr-1 Ovaj suradnik posjeduje osnovno znanje hrvatskog jezika.
Немој ти мене ФИРОМ! Корисникот се залага за употреба на уставното име на
Република Македонија.
Овoј корисник не ја признава независноста на Косово.