Кливленд

град во Охајо, САД
(Пренасочено од Кливленд (Охајо))
Кливленд, Охајо

Кливленд (англиски: Cleveland) е град вo американската држава Охајо. Овој град според статистиките во 2000 година, има 438 042 жители, што го прави најголем град во Охајо после Колумбус, и 33-ти град по број на жители во САД.