Кирил I (охридски архиепископ)

Кирил бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1759 до 1762 година.[1]

Macedonian cross.svg
Кирил I
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1759
Архиепископ до околу 1762
Претходник Методиј II
Наследник Еремија
Роден
Починал 18 век
Други архиепископи со име Кирил

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.