Еремија (охридски архиепископ)

Кирил бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1763 година.[1]

Macedonian cross.svg
Еремија
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1763
Архиепископ до околу 1763
Претходник Кирил I
Наследник Ананиј
Роден
Починал 18 век
Други архиепископи со име Еремија

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.