Кафе во Берлин

Кафе во Берлин е германска трагикомедија од 2012 година во режија на Јан-Оле Гестер . Филмот е во црно-бело. Овој филм дебитантски филм на режисерот, и не проектот германската филмска и телевизиска академија во Берлин. Во 2014 година, филмот бил издаден во САД под наслов "Кафе во Берлин" .

ЗаплетУреди

Нико се обидува да излезе од станот на неговата девојка пред таа да се разбуди, но мора да ѝ каже дека нема да се врати таа вечер, бидејќи има некои нејасни работи. Таа му нуди кафе, но тој вели дека веќе е доцна за кафе. Тој ги преместува кутиите во новиот стан, гледајќи ги старите фотографии и ја проверува неговата пошта. Отвора официјално писмо и сфаќа дека доцни на средба со државен психолог, бидејќи претходно бил фатен како вози под прекумерно дејство на одредена супстанца...

Поважни улогиУреди

  • Том Шилинг како Нико Фишер
  • Марк Хоземан како Маце
  • Арнд Клавитер како Филип Раух
  • Мартин Брамбах како Јерг

НаградиУреди

Филмот бил номиниран за вкупно 11 награди во повеќе категории, и освоил 7 од нив.