Категорија:Википедија:Можности

Во оваа категорија се наведени статии за техничките можности на Википедија, напишани имајќи ги новите и неискусни уредувачи во предвид. Покрај тоа што покажуваат што прави одредена функција, објаснува и како таа се вклопува во „Википедија начинот на правење на нештата“. Статиите кои ги покриваат истите функции, стриктно од софтверска гледна точка, се достапни на англиски јазик на m:Help.

Поткатегории

Оваа категорија ја содржи само следнава поткатегорија.