Касел (на германски: Kassel) — град во германската сојузна држава Хесен. Градот има 192.121 жител.

Локација на Касел.
Локација на Касел.
Касел.

Знаменитости

уреди

Политика и администрација

уреди
 
Градската куќа во Касел
 
Градскиот грб на Касел

Сообраќај

уреди
 
Главната железничка станица во Касел
 
Улица во Касел
 
Трамвај во Касел

Култура

уреди

Забава

уреди

Галерија

уреди