Канал 103 е единствената македонска непрофитна радио станица. Во етерот била пуштена на 1 мај 1991 година како дел од Македонската радио-телевизија и од тогаш промовира авантгардна музика[1]. „Стотројка“ де факто функционира како независен медиум. Токму ваквата специфична позиција ѝ ги овозможила на радиостаницата потребните услови за да се развие во автентична и исклучително нетипична институција која започнала да промовира нови вредности и принципи на работење во македонскиот етер [2].


Наводи

уреди
  1. „За 103ка“ Архивирано на 7 август 2012 г., Канал 103
  2. Радио канал 103 од Предавател

Надворешни врски

уреди