Канаканабуски јазик

Канаканабуски јазик — јужен цоуски јазик кој го зборуваат/-л народот Канаканабуци, староседелски народ на Тајван. Јазикот е дел од подгрупата на формозански јазици, односно семејството на австронезиски јазици.

Канаканабуски јазик
Застапен воТајван
Говорници6 – 8  
Јазично семејство
австронезиско
  • цоуско-рукајски ?
Јазични кодови
ISO 639-3xnb

Поврзано уреди