Ијона (англиски: Iona) е град во округот Боневил во сојузната држава Ајдахо, САД. Градот Ијона според пописот од 2000 година броел 1 201 жители и опфаќал површина од 2 км2. Се наоѓа на 1 458 m надморска височина. Поштенскиот број на Ијона е 83427, а повикувачкиот број 208.

Локацијата на Ијона во округот Боневил, Ајдахо
Лифт за жито во близина на железничките шини.