Исповеди на опасниот ум

Исповеди на опасниот ум (англиски: Confessions of a Dangerous Mind) е американски филм од 2002 година, во режија на Џорџ Клуни. Главните улоги ги толкуваат: Сем Роквел, Џорџ Клуни и Дру Баримор.

СодржинаУреди

Филмот претставува приказна за двојниот живот на еден легендарен шоумен, кој подоцна работел како телевизиски продуцент, додека ноќе бил убиец на ЦИА. Имено, Чак Берис тврди во своите мемоари дека кога бил на врвот од својата телевизиска кариера, бил регрутиран од ЦИА и обучен за таен агент.[1][2]

НаводиУреди

  1. Антена, број 843, 22.8.2014, стр. 24.
  2. Антена, број 853, 31.10.2014, стр. 16.