Отвори го главното мени
Интервју

Интервју претставува методолошка постапка што се применува во социолошките истражувања со цел да се дојде до емпириски податоци преку вербална комуникација меѓу испитувачот и испитаникот, а податоците ќе се користат за научни цели. Интервјуто може да биде слободно и насочено.

Интервјуто како тема во уметноста и во популарната култураУреди

Надворешни врскиУреди

НаводиУреди

  1. Иван Шопов, Азбука и залутани записи, Темплум, Скопје, 2010.
  2. Иван Шопов, Азбука и залутани записи, Темплум, Скопје, 2010.
  3. Драган Георгиевски, Метаморфузија, Темплум, Скопје, 2013.