Игор Тошевски

Игор Тошевски е сликар и графичар.

Со стрип се занимава уште од осумдесеттите години на дваесеттиот век. Еден е од главните промотори на стрипот во Македонија.

Објавувал стрипови во: Млад Борец, Мак Стрип, Студентски збор, Ју - Стрип, Политикин забавник, во Финска, САД и други

Издал неколку стрипови и во списанието „Лифт“.

Еден еод најпознатите стрип цртачи во Македонија со меѓународно реноме[1].

НаводиУреди