Знаме на Француска Полинезија

Знамето на Француска Полинезија е усвоено во 1984. Знамето е хоризонтално црвено-бело-црвено, а боите се позајмени од историските тахикански знамиња. Во средината на знамето се наоѓа грбот на Франција кое се состои од катамаран над кој се наоѓа диск со стилизирано море и сонце.

Знамето на Француска Полинезија

ПоврзаноУреди