Знаме на Северните Маријански Острови

Знамето на Северните Маријански Острови е усвоено на 4 јули 1976. Знамето има сина основа со бела ѕвезда во средината. Над ѕвездата се наоѓа традиционалниот "latte" камен, околу кој има венец од цвеќиња.

Знамето на Северните Маријански Острови

Историски знамињаУреди

ПоврзаноУреди