Грб на Северните Маријански Острови

Грбот Северните Маријански Острови е во сина боја со бела ѕвезда во средина. Над ѕвездите се наоѓа традиционалниот "latte" камен, околу кој се наоѓа венец од цвеќиња. Околу грбот се наоѓа натписот "Commonwealth of the Northern Marianas".

Грбот на Северните Маријански Острови

ПоврзаноУреди