Знаме на Општина Другово


Знамето на Општина Другово било официјалното знаме на оваа македонска општина кое било усвоено со последниот статут на општината. Знамето било во употреба од 2004 до 2013.


Знаме на Општина Другово
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Сразмер 1:2
Опис Црно знаме со црвено-жолт крст и Ѕвездата од Кутлеш во средина.

ОписУреди

Знамето на Општина Другово представува православен црвен крст, обложен во златна лента на црна позадина. Во центарот на крстот е поставена златно-жолта Ѕвезда од Кутлеш, а целото знаме е обложено со златна лента. Црната основа на знамето ја преставува земјата, крстот го преставува православието а звездата ја преставува Македонија.[1]

НаводиУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди