Знаме на Општина Гевгелија


Знамето на Општина Гевгелија е официјалното знаме на оваа македонска општина. Знамето е составено од две вертикални ленти во сина и сребрена боја со општинскиот грб над нив.


Знаме на Општина Гевгелија
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Сразмер 1:2
Усвоено н/п
Опис Сино-бело знаме со општинскиот грб.

ОписУреди

Знамето на општината е двобојно, поделено по вертикала, со сина и сребрена (светло сива) боја, на кое е аплициран грбот на општина Гевгелија. Односот на ширината и должината на знамето по хоризонтала е 1:2, а грбот се наоѓа во втората петтина на знамето. Односот на ширината и должината на знамето по вертикала е 1:3, а грбот се наоѓа во втората четвртина на знамето.[1]

НаводиУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди