Знаме на Општина Јегуновце


Знамето на Општина Јегуновце е официјалното знаме на оваа македонска општина. Знамето е во основа црвено и на него се наоѓа општинскиот грб со златни ѕвезди.


Знаме на Општина Јегуновце
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Сразмер 2:1
Усвоено 1996
Опис Црвено знаме со општинскиот грб во горниот агол и златни ѕвезди.

ОписУреди

Знамето во основа е црвено а во левиот горен агол е аплициран грбот на општината. Единаесетте жолто обоени ѕвездички ги преставуваат единаесетте населени места во општината, а разместеноста на ѕвездичките е соодветно со разместеноста на населените места на картата на Општина Јегуновце.[1]

НаводиУреди

  1. „Симболи на Општина Јегуновце“. Архивирано од изворникот на 2011-10-10. Посетено на 2011-12-10.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди