Знамето на Оландските Острови — знаме кое се состои од знамето на Шведска со додатен црвен крст, кој ја означува Финска. Денес знамето на Финска се состои од сина и бела боја, но за време на владеењето на финскиот национализам, боите од кои се состоело знамето биле црвена и жолта (како на грбот на финското знаме). Знамето е службено во употреба од 1954 година.


Знаме на Оланд
}}
Употреба граѓанско, државно и пловно знаме граѓанско и државно знаме, граѓанска и државно поморско знаме нормална верзија на знамето
Сразмер 17:26
Усвоено 1954
Опис Скандинавски крст

Поврзано Уреди

Надворешни врски Уреди