Знаме на Јужна Џорџија и Јужните Сендвички Острови

Знамето на Јужна Џорџија и Јужните Сендвички Острови е усвоено во 1985 година, кога била формирана и територијата. Пред тоа оваа територија го користело знамето на Фолкландските Острови. Знамето има темносина основа на која од десната страна е сместен грбот на Јужна Џорџија и Јужните Сендвички Острови, а во горниот лев агол знамето на Обединетото Кралство.

Знамето на Јужна Џорџија и Јужните Сендвички Острови

Поврзано уреди