Е-Хемија

образовно мрежно место наменето за помош во изучувањето на наставниот материјал по хемија

Е-хемија (Ehemija.mk) — образовно мрежно место наменето за помош во изучувањето на наставниот материјал по хемија. Мрежното место е воспоставено во 2022 година, негов издавач е „Здружението за унапредување и развој на образовнието и науката „Е-Хемија“-Прилеп“, а негов автор е професорот Блаже Димески [1]

Е-хемија
URL http://ehemija.mk/
Тип на место семрежен енциклопедиски проект
РегистрацијаОпционална
Достапни јазици:македонски
Сопственик Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Создавач Блаже Димески

Содржина уреди

Е-хемија е збирка на дидактички материјали по хемија кои се поделени во четири поглавја и 20 потпоглавја:

 • Презентации за основно образование
  • Осмо одделение
  • Деветто одделение
 • Презентации за средно образование
  • Прва година
  • Втора година
  • Трета година
  • Четврта година
 • Презентации за студенти
  • Неорганска хемија
  • Органска хемија
  • Аналитичка хемија
  • Биохемија
  • Физичка хемија
 • Поимници (за секој горенаведен поднаслов)

Поврзано уреди

Наводи уреди

 1. Димески, Блаже. „За Е-Хемија“. Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-Хемија“ – Прилеп. Посетено на 27 март 2022.

Надворешни врски уреди