Ервин Хартунг

Ервин Хартунг (роден на 4 март 1901 година во Бромберг, починал на 25 јануари 1986 година во Диселдорф ) — германски глумец и пејач . Во 1930-тите бил еден од најзастапените пејачи на германските грамофонски плочи во тој период.