Евгениј Игнатов (Понекогаш запишуван како Јевгениј Игнатов, роден 3 ноември 1979) е руски кану-спринтер којшто се натпреварува од 2004-та. Тој освои девет медали на Светското кану првенство со пет злата и четири злата.

Евгениј Игнатов
Медали
Кану-спринт мажи

ИКФ Светско кану првенство

Златен медал - прво место 2005 Загреб C-2 200 m
Златен медал - прво место 2006 Шегед C-2 200 m
Златен медал - прво место 2007 Дисбург C-2 200 m
Златен медал - прво место 2009 Дартмуд C-1 4 x 200 m
Златен медал - прво место 2010 Познањ C-1 4 x 200 m
Сребрен медал – второ место 2007 Дисбург C-4 200 m
Сребрен медал – второ место 2009 Дартмуд C-2 200 m
Сребрен медал – второ место 2009 Дартмуд C-2 500 m
Сребрен медал – второ место 2010 Познањ C-2 200 m

Наводи уреди