Духовен татко

(Пренасочено од Духовен отец)

Духовен татко е монах или свештеник преку кого ги чистиме нашите гревови, покајуваме,тој го дава молитвеното правило, разговара со духовното чедо во врска со тешкотиите што тоа духовно чедо ги има.