Дојдоа во Кордура

„Дојдоа во Кордура“ (англиски: They came to Cordura) — американски филм од 1959 година, во режија на Роберт Росен. Главните улоги ги толкуваат: Рита Хејворт, Гари Купер и Ван Хефлин.[1]

Содржина уреди

Еден наредник во американската војска, обвинет за кукавичлук, мора за Конгресниот медал да ги препорача војниците кои се искажале во битката за време на мексиканскиот напад на границата во 1916 година...

Наводи уреди