Доказ за живот (филм)

Доказ за живот - американски филм, во режија на Телјор Хекфорд. Главните улоги ги толкуваат: Мег Рајан, Расел Кроу, Дејвид Морс итн.

Содржина уреди

Елис Боуман и нејзиниот сопруг Питер се селат во измислената јужноамериканска држава Текала, каде Питер работи на изградбата на една брана. Иако Елис не е среќна заради преселбата, таа сепак решава да остане во новото место на престој. Целата ситуација се менува од корен кога Питер ќе биде киднапиран од герилците на Ослободителната армија на Текала, кои веруваат дека тој работи за нафтена компанија.[1]

Наводи уреди

  1. „Доказ за живот“, Антена, број 899, 18.9.2015, стр. 12.