Договор за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија

Договор за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија (бугарски: Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония) — договор помеѓу Република Бугарија и Република Македонија потпишан на 1 август 2017 година помеѓу премиерите Бојко Борисов и Зоран Заев во Скопје.[1]


НаводиУреди

  1. „Договорот со Бугарија на македонски и на бугарски јазик ќе го потпишат премиерите Заев и Борисов денес во Владата“. Сакам Да Кажам (македонски). 1 август 2017. конс. 17 ноември 2017.