Доброшки Врв

Доброшки Врв
Доброшки Врв и езерата.JPG
Поглед на Доброшки Врв со Долното Доброшко Езеро од Езерски Врв
Висина &100000000000023540000002.354 м
Место Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Доброшки Врв — планински врв на Шар Планина, во северозападниот дел на Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина и неговата височина е 2.370 метри.[1] (латитуда 42o 08' 01'', лонгитуда 21o 01' 42''. )

ГалеријаУреди

НаводиУреди

  1. Душан Кривокапиќ: „Шар-Планина“, издание на „Туристичка Штампа“, Белград, 1969 година
 
 
Доброшки Врв
Доброшки Врв (Република Македонија)