Демократска лига на Бошњаците

Демократска лига на Бошњаците (босански: Demokratski Savez Bošnjaka) — македонска вонпарламентарна политичка партија, претставник на етничките Бошнаци во Македонија. Претседател на партијата е Рафет Муминовиќ. На парламентарните избори 2002 година, партијата освоила еден пратеник како дел од коалицијата предводена од СДСМ. Незадоволни од понудените места на кандидатските листи на СДСМ за парламентарните избори во 2006, Демократска лига на Бошњаците коалицирала со ДУИ.[1]

Демократска лига на Бошњаците
ВодачРафет Муминовиќ
ШтабСкопје

Наводи

уреди