Деловна комуникација

Деловна комуникација — размена на информации помеѓу луѓето во и надвор од една организација која се изведува за комерцијална корист на организацијата. Таа, исто така може да се дефинира како пренесување на информации во рамките на бизнисот од страна на нејзините луѓе.

ПрегледУреди

Деловната комуникација (или едноставно „комуникација“ во деловен контекст) опфаќа теми како што се маркетинг, бренд менаџмент, односите со клиентите, однесување на потрошувачите, рекламирање, односи со јавноста, корпоративна комуникација, ангажман во заедницата, управување со углед, меѓусебна комуникација, ангажирање на вработените и управување со настани. Таа е тесно поврзана со полињата на професионална и техничка комуникација.

Медиумските канали за деловна комуникација вклучуваат интернет, печатени медиуми, радио, телевизија, амбиентални медиуми, како и комуникација од личност на личност.

НаводиУреди

.