Деветтата порта (филм)

Деветтата порта е американски филм, во режија на Роман Полански. Главните улоги ги играат: Џони Деп, Френк Лангела, Лена Олин, Џејмс Русо итн.

СодржинаУреди

Дин Корсо е човек кој успешно собира ретки примероци на книги за потребите на богатите колекционери. За таквата работа, тој се одликува со големо трпение и со широка култура. Него го ангажира Борис Балкан, кој ги сака книгите, особено оние поврзани со демонологијата.[1]

НаводиУреди

  1. Антена, број 825, 17.4.2014, стр. 22.