Дајачки јазици

Дајачки јазици е заедничко име на неколку јазика кои ги зборуваат Дајаците на Борнео. Според класификациите од 2008 година, тие припаѓаат на две различни подгрупи од австронезиските јазици: борнејски јазици и сабахански јазици од една страна и ибански јазици од другата.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди