Даман и Диу е сојузна територија во Индија.

Даман и Диу
Даман и Диу - દમણ અને દીવ
Држава: Индија
Главен град: Даман
Површина: 130 км²
Население: 158.059
Густина на население: 1.216 жит/км²
Јазик: гуџаратски, маратски, англиски
Религија:
Мрежно место:
Мапа
Положба на Даман и Диу во Индија
Положба на Даман и Диу во Индија