Гуштер во женска кожа (филм од 1971)

Гуштер во женска кожа (италијански: Una lucertola con la pelle di donna) - италијанси филм од 1971 година, во режија на Лучо Фулчи (Lucio Fulci), кој е и автор на сценариото, заедно со Роберто Џанвити (Roberto Gianviti). Главните улоги ги играат: Флоринда Болкан (Florinda Bolkan), Жан Сорел (Jean Sorel) и Стенли Бејкер (Stanley Baker).

СинопсисУреди

Керол Хамонд (ја игра Болкан) е ќерка на угледен политичар. Таа страда од низа психоделични кошмари, исполнети со сексуални оргии и со користење ЛСД. Во сонот, таа е извршител на сурово убиство, а кога ќе се разбуди дознава дека нејзината сосетка е убиена...[1]

НаводиУреди