Грб на Естонија

Грбот на Естонија е официјалниот грб во државата кој за првпат бил усвоен на 19 јуни 1925, а реизбран на 6 април 1993 година. Грбот се состои од златен штит на кој се претставени три слаби сини лавови. Штитот е опколен од венец од гранчиња од даб во златна боја.

Грб на Естонија
Coat of arms of Estonia.svg
Варијанти
Small coat of arms of Estonia.svg
Помала верзија
Подробно
Усвоен19 јуни 1925.
6 април 1993

НаводиУреди

ПоврзаноУреди