Госта Седерлунд

Госта Седерлунд, Густаф („Госта“) Едвард Седерлунд, (6 март 1888 година - 4 декември 1980) бил шведски актер и филмски режисер. Тој бил популарен актер со ликови од 1930-те до 1950-те години.

Надворешни врскиУреди