Гао Лудунг (р. 18 април 1960) — кинески кану-спринтер кој се натпреваруваше во средината на 1980-те. На Летните олимписки игри 1984 во Лос Анџелес, тој беше елиминиран во дисциплината кајак К-2 500 метри.

Надворешни врскиУреди