Вилоу (англиски: Willow) е американски филм во режија на Рон Хауард. Главните улоги ги толкуваат: Ворик Дејвис, Џоан Вејли и Вал Килмер.

СодржинаУреди

Во заробеништво на моќната кралица-волшебничка Бавморд се раѓа девојчето Елора, за која пророштвото кажува дека ќе го преземе престолот на кралицата. Затоа, Бавморд наредува да го убијат девојчето, но слугинката успева да ја спаси Елора, пуштајќи ја да плови по реката.[1]

НаводиУреди

  1. Антена, број 839, 25.7.2014, стр. 26.