Веселеил Академијата за уметност и дизајн

Координати: 31°47′35″ N; 35°14′50″ E / 31.793056° N; 35.247222° E / 31.793056; 35.247222

Bezalel.jpg

Веселеил Академијата за уметност и дизајн е Националната академија за уметност и дизајн на Израел. Таа се наоѓа во Скопуска Гора, со некои други мали кампуси во Ерусалим и Тел Авив.

Надворешни врскиУреди