Вахновка
Вахнівка
Вахнівка4.jpg
Местоположба
Координати

Erioll world.svg 49°19′12″N, 28°50′36″E

Општи податоци
Име
- изворно
Вахновка
  Вахнівка
Управа
Земја  Украина
Број на општини Виничка област, Липовечки реон
Географија
Површина 5,561 км²
Население
Население 1828

Вахновка (украински: Вахнівка) е село во Украина, Липовечки реон, Виничка област.

ИзвориУреди