Валин

хемиско соединение

Валин (скратено како Val или V) е α-аминокиселина со хемиска формула HO2CCH(NH2)CH(CH3)2.

L-Valine
L-valine-skeletal.svg
L-valine-3D-sticks.png
Назнаки
72-18-4 X mark.svgН
Jmol-3D слики Слика
PubChem 1182
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи

НаводиУреди