Британски фолклор

појаснителна страница

Британскиот фолклор го сочинува фолклорот на Обединетото Кралство и вклучува теми како што се легендите, рецептите и народните верувања во регионот. Британскиот фолклор вклучува англиски фолклор и ирски фолклор.[1]

НаводиУреди

  1. See discussion in, for example, Chainey 2018: 7-9.