Благоја Николовски (сликар)

Благоја Николовски (р. 1944 во Скопје) — македонски сликар.

ЖивотУреди

Во 1965 година завршува на отсекот сликарство во Средното уметничко училиште во Скопје и своето образование го надоградува во Ликовната школа (École des Beaux-Arts) во Париз. Учествува на повеќе самостојни и групни изложби меѓу кои и на Меѓународниот ликовен триенал на академијата „Лалит Кала“ во Индија.

Николовски живее и работи во Скопје, Република Македонија.

Надворешни врскиУреди