Битолско муфтиство

Битолското муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Битолско муфтиство
Муфтиства во Македонија
Основанаислам
Виднепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоБитола, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски
МуфтијаПлуми Велиу (2014)

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Битола.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: