Бач-Кишкун,
Bács-Kiskun megye
Грб на областа
Грб на областа
Регион Голема јужна котлина
Административен центар Кечкемет
Површина 8.445,15 км2
Население 533.710 (2008)
Густина на населението 63,1 /км2
Број на населени места 119
Мрежно место www.bacskiskun.hu/

Бач-Кишкун (на унгарски: Bács-Kiskun) е еден од 19-те окрузи (megye) на Република Унгарија. Се наоѓа во централниот-долен дел на државата. Најјужните делови на округот зафаќаат дел од историската област Бачка, од која поголем дел денеска се наоѓа во Војводина, Република Србија. Административен центар на округот е градот Кечкемет.

Надворешни врски

уреди