Баскер — уличен уметник, акробат, кој изведува уметнички точки на отворено на јавен простор. Баскерите може да изведуваат различни уметнички точки, вклучително: пантомима, жонглирање, акробации, илузионизам итн.

Човек бенд во Њујорк