Басалт (Ајдахо)

Басалт (англиски: Basalt) е град во округот Бирмингем во сојузната држава Ајдахо, САД. Белеви според пописот од 2000 година броел 419 жители и опфаќал површина од 0,7 км2. Се наоѓа на 1,399 м надморска височина. Поштенскиот број на Басалт е 83218, а повикувачкиот број 208.

Локацијата на Басалт во округот Бирмингем, Ајдахо